Kontakta oss på telefon: 040-668 80 88

Resinfo

[SELECT_STATIC_INFO_OPTION]

Har du några frågor om din semester?

Ställ din fråga här

Försäkringar

Rese- och avbeställningsförsäkringar

Ett bra rese- och avbeställningsskydd är kanske det viktigaste för hela din semester. Före och under din semester kan det inträffa incidenter som utan försäkring kan orsaka obehagliga ekonomiska konsekvenser.

Försäkringsbolag

För att säkerställa att du är ordentligt försäkrad under resan och inte betalar mer än nödvändigt förmedlar Sunweb försäkringar via försäkringsbolaget Europeiska ERV. Detta är ett av de största försäkringsbolagen i Sverige och garanterar det perfekta rese- och avbeställningsskyddet för dig.

Avbeställningsförsäkring

Premien är 6 % av det totala priset för resan. Försäkringen gäller från och med utfärdningsdatum och fram till avresan. Klicka här för att se de villkor som gäller för Europeiska ERV.

Reseförsäkring

Sunweb erbjuder den mest kompletta reseförsäkringen från Europeiska ERV (415 kr per person). Du är därför försäkrad mot de vanligaste riskerna. Dessutom är det skönt att veta, att om det oförutsedda händer, finns det någon som hjälper dig. Inte bara vid ekonomiska besvär, utan du får även snabb och rätt hjälp när du behöver det. Detta är vad Europeiska ERV gör för dig. Här kan du läsa vad denna försäkring täcker.

OBS: Förlust eller stöld av kontanter och checkar ingår inte automatiskt i försäkringen.

Vad gör man i händelse av sjukdom eller olycka?

Euro-Center är samlingsplatser utomlands som garanterar vård på plats. Fördelen med detta är bland annat att du behandlas på plats utan att behöva betala din sjukhusräkning kontant. Visa din reseförsäkringspolicy och/eller villkoren med Euro-Centers logotyp på för läkaren. Om läkaren inte är bekant med Euro-Center, (kommer du fortfarande behöva betala kontant) se alltid till att få en specificerad faktura.

Hur kräver jag skadeersättning?

Steg 1

För att kräva skadestånd kan du göra en anmäla på Europeiska ERVs hemsida. Klicka här för att komma till skadeanmälan.
Vill du avboka kan du fylla i avbeställningsformuläret på Sunweb’s hemsida. Klicka här för att komma till formuläret.

Steg 2

Bifoga originalkvitton, garantier, uttalanden och annan bevisning. Ju mer komplett du kan bevisa och beskriva skadan desto snabbare kan ett beslut ersättningen utfärdas.

Resenärer

Pris och information anpassas efter resesällskapets storlek. Barnrabatter dras av i bokningssteg 3.

Vuxna Äldre än 17 år
Barn (2 till 16 år)
Små barn (0 till 1 år)